Przystawki, zupy i inne

Śledź w śmietanie jest prosty do przygotowania. Nie wymaga dużo naszej pracy, ale wymaga czasu, aby potem móc cieszyć się smakiem idealnym. Jest grudzień, więc będzie to śledź w wersji zimowo-świątecznej. Dlatego takie przyprawy j...

Pasta z tuńczyka to super dodatek do keto chleba (przepis znajdziesz >>>tutaj<<<) jak również jako osobna przekąska. Pastę robi się bardzo szybko i prosto. Nie wymaga czasu ani zbyt dużo umiejętności kulinarnych. ;-) Przygotowuję ją, gdy...

Galaretka z kurzych łapek jest naturalnym źródłem kolagenu. Będzie idealna dla sportowców, ale również dla osób, które potrzebują wzmocnienia stawów. Do jej zrobienia będziecie potrzebować trochę czasu, ale warto, bo naprawdę działa! :-) Jest przepys...

Japońska sałatka z glonów wakame zapewne zaspokoi pragnienie fanów kuchni wschodniej. Tym, którzy jeszcze jej nie próbowali polecamy sałatkę z glonów z sosem sojowym i sezamem. Ogórek dodaje sałatce soczystości i sprawia, że jest w niej jeszcze więce...

Suflet najlepiej smakuje na gorąco - prosto z piekarnika - dlatego świetnie się sprawdza w takie chłodne dni jak dziś. Sekretem udanego sufletu są dobrze ubite białka. Do pieczenia najlepsze są foremki ceramiczne, bo utrzymują ciepło nawet po wyjęciu...

Czasem przychodzi ochota aby na talerzu zobaczyć taki tradycyjny obiad ( i oczywiście móc go zjeść!). Zwykle, z braku czasu na moim talerzu brakuje ładu i porządku, a przecież jemy także oczami. Raz na jakiś czas, aby zaspokoić także swój wzrok, robi...

Please reload