Ogórkowe koreczki

Aktualizacja: 24 kwi 2019


Ogórkowy lunch może przyrządzić każdy, nawet ten, który ma dwie lewe ręce do gotowania. Potrzebujesz tylko kilka składników i około 5-ciu minut. Potem możesz zapakować wszystko w folię aluminiową i zabrać do pracy. Szybkie i pożywne danie sprawdzi się, gdy brakuje Ci czasu, a chcesz zdrowo się odżywiać i dbać o swoje ciało.

Ogórkowy lunch to dobra alternatywa dla zawijasów naszego autorstwa, czyli kawałka masła zawiniętego w plaster sera i/lub szynki. Do przygotowania pięciu porcji wykorzystałam połówkę małego ogórka. To od Ciebie zależy, jak bardzo będziesz chciał/a czuć jego smak i ile go dasz. Fani ogórków zielonych mogą kroić bardzo grube kawałki. Ja do swoich przekąsek dodałam masło i ser żółty, natomiast Ty możesz dodać wszystko (co dozwolone). Może trochę szynki? pieczeni? kabanosa? Wybór należy do Ciebie. Czas całkowity przygotowania dania: 5 minut

Wartości odżywcze na 1 porcję:

  • Kalorie: 56.72 kcal

  • Węglowodany: 0.05g

  • Tłuszcz: 5.36g

  • Białko: 2.00g

Składniki:

  • ser żółty - 40g s

  • ogórek zielony - wg uznania

  • masło - 20g

Sposób przygotowania:

  1. Umyj ogórek, obierz go ze skóry o pokrój na kółeczka.

  2. Na każdy ogórek połóż trochę masła i sera.

  3. Możesz też nakłuć ogórkowe lunche na małe wykałaczki żeby się nie rozlatywały.

  4. Zapakuj w folię aluminiową i zabierz do pracy.

#kolacja #warzywne #paleo #zdroweodzywianie #lunch #LCHF #odchudzanie #śniadanie #dietaketonowa