Łososiowe jajka ze szczypiorkiem

Aktualizacja: 24 kwi 2019

Święta Wielkanocne to wyjątkowy czas. Wielu z nas będzie mogła odpocząć od codziennych obowiązków i pracy oraz spędzimy trochę czasu w rodzinnym gronie. Niektórzy z nas spędzą trochę czasu w kuchni być może głowiąc się co przygotować, aby nadać wyjątkowego smaku tym świętom. Ja lubię smaczny minimalizm, dlatego chciałabym Wam zaproponować łososiowe jajka.

Potrzebne składniki:

  • jajka - 5 szt.

  • majonez - 14 g

  • śmietana 30% - 20g

  • łosoś norweski wędzony - 200g

  • szczypiorek - wg uznania

  • pieprz i sól

Jak je przygotować?

  1. Ugotuj jajka na twardo.

  2. Zalej je zimną wodą, ostudź, obierz i wydrąż żółtka.

  3. Pokrój łososia i szczypiorek na drobne kawałki.

  4. Żółtka delikatnie ugnieć z majonezem, śmietaną i resztą składników.

  5. Potem przełóż masę do białek i posyp na koniec kolorowym pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym) oraz szczypiorkiem.

Łatwe i proste w przygotowaniu łososiowe jajka będą doskonałym urozmaiceniem wielkanocnych potraw i nie złamią zasad diety.

#świąteczne #wyjątkowyczas #jajka