Koreczki z wędzonego łososia

Aktualizacja: 21 cze 2019

Nie macie pomysłu na szybką i łatwą do przygotowania przekąskę :)? Polecam koreczki z wędzonego łososia autorstwa mojej znajomej Agnieszki. Czas całkowity potrzebny do przygotowania tego dania to zaledwie 10 minut! Danie jest przepyszne i jest także świetnym urozmaiceniem.

Czas przygotowania: 10 minut

Liczba porcji: 10

Wartości odżywcze (na porcję)

  • Kalorie: 25kcal

  • Węglowodany: 0,8g

  • Zawartość tłuszczu: 1,2g

  • Zawartość białka: 2,9g

Składniki:

  • łosoś wędzony – 100g

  • koperek - 1/2 pęczka

  • cukinia - 1/2

  • masło

  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

  • Cukinie umyj i osusz (nie obieraj),

  • Następnie pokrój wzdłuż w cienkie plastry (polecam przed krojeniem naostrzyć dobrze noże).

  • Podsmaż plastry cukinii obustronnie do momentu aż się delikatnie zarumienią.

  • Po podsmażeniu polecam osuszyć je delikatnie na talerzu z papierowym ręcznikiem.

  • Ułóż na cukinii pokrojony w cienkie plastry łosoś i koperek (wcześniej oderwij łodygi koperka, nie będą nam potrzebne).

  • Zawiń całość w koreczek i przebij wykałaczką.

  • Bon appetit!

#dietaniskowęglowodanowa #dietaketonowa #bezglutenu #zdroweodzywianie #śniadanie #nietolerancjalaktozy #ryby #warzywne