„Hot-dog” z pastą jajeczną


Jeżeli znudził Ci się sposób, w jaki ostatnio przygotowałaś/eś jajka, to przepis jest dla Ciebie. Jeżeli nic Ci się nie znudziło, ale masz ochotę na coś nowego, to przepis też jest dla Ciebie. Jeżeli szukasz pomysłu na lunch do pracy, to ten przepis jest dla Ciebie.


Szybki i prosty sposób na wspaniały posiłek to właśnie „hot-dog” z pastą jajeczną. Rewelacyjny smak i miła odmiana dla zwykłych jajek na twardo. Idealnie sprawdza się jako lunch do pracy. Można hot doga zawinąć w folię aluminiową lub włożyć do pudełka. :-)

Smacznego!


Czas przygotowania: 20 minut

Wartości odżywcze (na porcję):

Kalorie: 475kcal

Węglowodany: 2.65g

Zawartość tłuszczu: 29g

Zawartość białka: 52g

Składniki:

  • jajka - 3

  • majonez - 15g (1 łyżka)

  • śmietana 30% - 10g

  • świeży szczypiorek - wg uznania (opcjonalne)

  • sól himalajska/morska - wg uznania (opcjonalne)

  • pieprz kolorowy - wg uznania (opcjonalne)

  • sałata rzymska - 6 liści

  • szynka wiejska - 50g (3 plastry )

Sposób przygotowania:




  • zagotuj jajka na twardo jajka przekrój na ćwiartki i wrzuć do miski

  • dodaj resztę dodatków

  • wszystko ugnieć

  • umyj sałatę i odsącz z wody

  • na 3 listki połóż po plasterku szynki

  • rozdziel pastę jajeczną na 3 liści

  • zakryj wszystko drugim liściem sałaty rzymskiej

#dietaniskowęglowodanowa #dietaketonowa #bezglutenu #zdroweodzywianie #śniadanie #jajka #obiad #lunch