Sałatka z awokado


W naszej diecie produkty dozwolone są dość ograniczone. Szczególnie na początku naszej drogi -kiedy jesteśmy niezaadoptowani - ilość dozwolonych produktów jest tak przerażająco mała, że wielu z nas nie może już patrzeć na zieleninę. Tutaj znajdziecie przepis na moją ulubioną sałatkę.


Składniki:

  • roszponka 150g

  • awokado 1 szt

  • pomidorki cherry 125g

  • boczek 150g

Sos:

  • oliwa z oliwek 75 ml

  • ocet balsamiczny 20 ml

  • czosnek 2 ząbki

  • musztarda delikatesowa 1 duża łyżka

  • sól

  • czarnuszka lub pieprz

Sposób przygotowania :

  1. Do miski wrzucamy roszponke , pokrojone na kawałeczki awokado i pomidorki pokrojone na ćwiartki.

  2. Drobno posiekany czosnek wrzucamy do słoiczka i dodajemy resztę składników - teraz wystarczy zakręcić słoik i mocno potrzepać (dobrze jest zrobić sos dzień wcześniej . Jeśli jednak nie mieliście na to czasu lepiej będzie użyć blendera , żeby aromaty przypraw dobrze się połączyły).

  3. Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy.

  4. Sos mieszamy z sałatką i gdy jest już gotowa dodajemy gorący boczek (wraz z tłuszczem).

Mam nadzieję , że będzie wam smakowało tak jak mnie i wszystkim moim gościom :)

#lunch #dietaniskowęglowodanowa #obiad #dietaketonowa #chwilaprzyjemności