Szwarcwaldzkie zawijasy


Potrawę tą nazwałam „szwarcwaldzkimi rollon’ami”. Długa nazwa nie ma nic wspólnego z czasem przygotowania ten potrawy. Robi się ją w tempie ekspresowym. Do jej wykonania potrzebujesz kilku składników, co może wyglądać dość banalnie, ale smak jest naprawdę niesamowity. Mnie samej na początku wydawało się, że to przecież nic specjalnego… To nie prawda! Połączenie puszystego serka z „masełkową” konsystencją awokado i wyjątkowym smakiem szynki szwarcwaldzkiej to naprawdę coś wyjątkowego.


Czas przygotowania: 10 minut

Porcje: 2

1 porcja: 3 roll-on’y

Wartości odżywcze (na porcję):

  • Kalorie: 155kcal

  • Węglowodany: 2.5g

  • Zawartość tłuszczu: 11.3g

  • Zawartośc białka: 10.8g

Składniki

  • szynka szwardzwalcka - 60g (6 plasterków)

  • serek Philadelphia classic - 30g

  • awokado - 1/4

  • oliwki - (opcjonalne)

  • kapary - (opcjonalne)

  • szynka wiejska - 20g

Sposób przygotowania:

  • Pokrój awokado w cienkie plasterki.

  • Na plasterek szynki połóż awokado, łyżeczkę (5g) serka Philadelphia i kawałeczek szynki wiejskiej/tradycyjnej (bez konserwantów).

  • Rollon'w wsadź na 15 minut do lodówki.

  • Możesz pokroić je na mniejsze kawałki i podawać je z oliwkami lub/i z kaparami.




#lunch #dietaniskowęglowodanowa #dietaketonowa #obiad #zdroweodzywianie #domowesmaki #bezglutenu #wyjątkowyczas #śniadanie