Golonka z indyka

Aktualizacja: 21 cze 2019

Znudził wam się kurczak? Proponuję wam indyka - to dużo zdrowsze mięso ponieważ nie jest tak nafaszerowany hormonami wzrostu i antybiotykami.

Składniki

• golonka z indyka 4 szt

• szklanka rosołu

Marynata :

• sól

• czosnek granulowany

• papryka słodka lub chilli

• zioła prowansalskie


Przygotowanie

1. Golonki umyć i natrzeć przyprawami. Najlepiej zostawić na noc lub na kilka godzin w lodówce ale nic się nie stanie jeżeli wstawimy od razu do piekarnika.

2. Nagrzać piekarnik do 200°C

3. Golonki pieczemy w naczyniu żaroodpornym podlane rosołem przez 60 min pod przykryciem ( co 15 min odwracamy). następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze 15 min ( tak żeby skórka się zrumieniła).

Smacznego :)

#obiad #dietaniskowęglowodanowa #dietaketonowa #mięsne #paleo #odchudzanie