Jajeczkowy koszyczek

Aktualizacja: 21 cze 2019

Dzisiaj na śniadanie jajecznica, omlet, jajka na twardo… a może znowu jajecznica? Nic z tych rzeczy! Oto kolejny przepis na przygotowanie jajek. Trzeba napracować się troszkę bardziej niż przy zwykłej jajecznicy, ale kto powie nam, że nie warto? Podobno trochę odmiany zawsze jest wskazane. ;-) Jajeczkowe koszyczki podawaj z dużą ilością zieleniny. Smacznego!

Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: około 6 minut

Składniki:

  • jajka - 2

  • szynka wiejska - 50g

  • parmezan - 10g

  • zielona cebulka - 1

  • sól himalajska/morska - 1g

  • pieprz - 1g

Instrukcje:

  • Włącz piekarnik na 230 stopni.

  • Ubij białka jajek i dosyp do nich szynkę oraz poprósz wszystko parmezanem.

  • Dodaj sól, pieprz i wymieszaj.

  • Połóż tą mieszankę na blaszce i wstaw do piekarnika na 3 minuty.

  • W białkach zrób małą dziurkę.

  • Po 3 minutach w dziurkę wlej żółtka jaj i ponownie piecz przez 3 minuty.

  • Gotowe!

#bezlaktozy #jajka #bezglutenu #dietaniskowęglowodanowa #LCHF #lunch #bezcukru #dietaketonowa #paleo #obiad #zdroweodzywianie #nietolerancjalaktozy