Pasta z tuńczyka


Pasta z tuńczyka to super dodatek do keto chleba (przepis znajdziesz >>>tutaj<<<) jak również jako osobna przekąska. Pastę robi się bardzo szybko i prosto. Nie wymaga czasu ani zbyt dużo umiejętności kulinarnych. ;-) Przygotowuję ją, gdy chcę zjeść tuńczyka, który sam w sobie jest bardzo suchy i nie lubię go w połączeniu z jajkiem. Serek nadaje rybie soczystości, przyprawy dodają smaku i w sumie robi się z tego całkiem fajna i prosta przystawka.

Składniki:

  • tuńczyk - 1 puszka

  • papryka ostra - wg uznania

  • ser topiony - 1 kostka

  • sól i pieprz - wg uznania

  • starte ogórki kiszone (opcjonalne) - wg uznania


Przygotowanie:

1. Wymieszaj dokładnie serek topiony z odsączonym tuńczykiem.

2. Przypraw i dodaj odrobinę oliwy.

3. Dokładnie wszystko wymieszaj.

4. Na sam koniec możesz dodać starte ogórki, które nadzą paście jeszcze intensywniejszego smaku.

5. Podawaj z chlebkiem lub jedz samo, jako przekąskę. :D

#paleo #bezglutenu #odchudzanie #mięsne #dietaketonowa #śniadanie #lunch #zdroweodzywianie #LCHF #dietaniskowęglowodanowa #obiad