Wyjątkowa kura

Kura jaką wybieram to zawsze kurczak zagrodowy chowany bez antybiotyków, karmiony karmą roślinną bez GMO i wolnorosnący - zdecydowanie polecam ten typ mięsa. Poniżej znajdziesz prosty przepis na przygotowanie piersi z kurczaka. Podawaj z sałatką lub puree z kalafiora. ;)

Składniki:

  • pieprz cytrynowy

  • świeżo zgnieciony ząbek czosnku

  • sól

  • por - 1 szt.

  • masło klarowane - 28g

  • cebula - 1szt.

  • pierś z kurczaka - 2 szt.

Sposób przygotowania:

  • Usmaż pokrojony por i cebulkę na maśle.


  • Pokrój piersi z kurczaka w drobne kosteczki i przypraw solą, pieprzem i czosnkiem.

  • Dokładnie wetrzyj w kurę przyprawy.

  • Kawałki kurczaka smaż na dobrze rozgrzanym maśle.

  • Uważaj żeby nie spalić cebulki i pora. ;-)


  • Usmaż mięso na maśle do zarumienienia.

#warzywne #bezglutenu #odchudzanie #mięsne #domowesmaki #zdroweodzywianie #paleo #lunch #LCHF #dietaniskowęglowodanowa #kolacja