Czekoladowo-kokosowa rozkosz

Aktualizacja: 21 cze 2019

Kawa... moje świadome uzależnienie. 10 kaw dziennie? 15 espresso? Nie ma problemu! Tutaj nie ma granic. Tylko żeby pić tak samą kawę? Też jest dobra, ale zdecydowanie lepiej smakuje z jakimś dodatkiem. Np. kuleczkami z nutką espresso, rafaello albo czekoladowo-kokosowym deserem, który tez właściwie można przygotować w kształcie kuleczek. ;-) Ja z lenistwa masę przelałam do słoiczków, ale smakuje tak samo dobrze, jakbyśmy je przygotowali w kształcie kuleczek.

Składniki:

  • czekolada słodzona stewią 100g

  • olej kokosowy 15g

  • śmietana 36% 300g

  • wiorki kokosowe 150g

  • kakao 40g

Przygotowanie:

  1. Rozpuść w garnuszku olej kokosowy i rozpuść w nim czekoladę.

  2. W misce wymieszaj wiórki, śmietanę i kakao.

  3. Rozpuszczoną czekoladę dodaj do uprzednio przygotowanej masy śmietanowo-kakaowej.

  4. Uformuj kuleczki albo wlej masę do miseczek i wstaw na 20 minut do lodówki.

Smacznego!

#ciastonazimno #olejkokosowy #nietolerancjalaktozy #paleo #zdroweodzywianie #LCHF #nasłodko #wyjątkowyczas #bezglutenu #dokawy #odchudzanie #chwilaprzyjemności #dietaketonowa #zdrowesłodycze #dietaniskowęglowodanowa